

Yakın bir gelecekte, korkunç bir virüs ortaya çıkar ve bütün insanlığı tehdit etmeye başlar. Virüse karşı hiç bir tedavi bulunamaz ve dünya üzerinde 5 milyardan fazla insan hayatını kaybeder. Bütün bilim adamları ve ilaç şirketleri bu ölümcül virüse karşı bir ilaç geliştirmeye çalışırlar. Virüse karşı bilinen tek ilaç Absolon’dur. Bu ilaç virüsü öldürmemekle birlikte, her gün alınırsa, vücudun virüse karşı koymasını sağlamaktadır.
İlacı üreten tek firma olan Birleşik İlaç Şirketi, bir anda dünyanın hakimi olur.
Bu sırada, virüse karşı ilaç bulduğunu iddia eden Dr. Fredrick Reyna öldürülür. Olayı araştırmaya başlayan Norman Scott (Christopher Lambert), olayın ardında bir güç savaşının yatmakta olduğunu anlar. Absolon’un hammaddesinin çıktığı yağmur ormanlarına kadar uzanan ağa takılan sağ çıkamamaktadır. Birleşik İlaç Şirketi’nin haris patronu Murchison’u karşısına alan Scott’un peşine acımasız katil Walters takılır. Norman Scott’un, dünyayı avucuna alan ilaç şirketine karşı yürüttüğü amansız mücadelenin sonucu, insanlığın da geleceğini belirleyecektir. Adını, 1984 yılında çevirdiği ‘Tarzan Efsanesi’yle duyuran, hemen sonra oynadığı Luc Besson’un ‘Subway’iyle Fransız sinemasının Oscar’ı sayılan Cesar ödülünü alan fakat asıl ününü ‘İskoçyalı’ filmlerine borçlu olan Christopher Lambert’in başrolünü oynadığı bu bilimkurgu gerilimi türün meraklıları için biçilmiş kaftan. Filmde ayrıca, zarif İngiliz manken Kelly Brooks da yer alıyor.
Orijinal Adı : Absolon Yönetmen : David Barto Oyuncular : Christopher Lambert, Lou Diamond Phillips Yapım : Bilimkurgu-Macera 2003 ABD
