

İNTİHAR VE ÖLÜM KAVRAMLARINA İSLAMIN BAKIŞI
MUHABBET KAPISI’NDA
Dini hayata ilişkin soru ve sorunların canlı yayında cevap bulduğu Muhabbet Kapısı İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumuyla ekrana geliyor. Programda bu hafta Karataş, intihar konusunu, intihar eden kimselerin akıbetini ve İslam’ın intihar konusuna bakışını anlatacak. Aynı zamanda ölüm üzerine akıllardaki sorulara canlı yayında cevap verecek.
İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın sade ve etkileyici anlatımıyla İslam dinine ait bütün bilgiler ve akıllardaki sorular Muhabbet Kapısı’nda cevap buluyor. Canlı olarak ekrana gelen Muhabbet Kapısı’nda bu hafta; İntihar eden eceliyle mi ölmüştür? Helikopter kazası ecel midir? Görev başında ölenler şehit midir? Peygamber efendimizin cenaze namazı nasıl kılındı? İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı? Nasıl yaşarsan öyle ölürsünün anlamı nedir? Ölenin yanında Kur’an okunur mu? Kişiye öleceği malum olur mu? Cuma gecesi ve kandil gecelerinde ölenlerin günahı bağışlanır mı? Müslümanlar kıyameti hissedecek mi? Ahirette yakınlarımızla görüşecek miyiz? Ölüler dünyadakileri ziyaret ederler mi? Gibi merak edilen sorulara cevap verilecek.
İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumuyla ekrana gelen programla pazartesi akşamlarınız manevi bir havaya bürünüyor. Dini konulara ilişkin kafalardaki sorular Muhabbet Kapısı’nda cevap buluyor. Muhabbet Kapısı Pazartesi akşamları 21:45’te Kanal 7’de.
Doç. Dr. Mustafa Karataş
