Yayın Akışı Forumları  

Geri git   Yayın Akışı Forumları > Genel > Sağlık Bilgileri
Connect with Facebook

Sağlık Bilgileri Sağlık bilgileri hakkında tüm yazışmalarınızı buradan yapabilirsiniz.


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 06-20-2009, 01:59 PM
Süper Asistan
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 2.000
Standart Doğum ve hamilelikte skandal ölüm oranı

--------------------------------------------------------------------------------

Dünyada her yıl 500 binden fazla anne hamilelik ya da doğum sırasında ölürken, 4 milyon yeni doğan bebek de yaşamını yitiriyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Cenevre'de yayımlanan yıllık raporda, 500 bin kadının doğum yaparken ya da hamilelik sırasında ölmesi ‘skandal' olarak nitelendirildi. Raporda, bu ölümlerin önlenmesi için çok ucuz ve basit çareler bulunabileceği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü bünyesindeki aile sağlığı bölüm şefi Dr. Marie-Paule Kieny, ''bu duruma son verebilmek için yapılması gerekenler biliniyor. Çare aslında hem ucuz, hem de basit'' dedi. Kieny, hamile kadınların doğru beslenmeleri ve ağır işlerde çalışmamaları gerektiğini belirtti.

Rapora göre, dünyada yılda 136 milyon doğum oluyor. Gelişme yolundaki ülkelerde kadınların yaklaşık üçte ikisi doğumda uzman yardımı alıyor. Az gelişmiş ülkelerde, özellikle de Afrika kıtasının güney kesimlerinde bu oran üçte birin altına iniyor. Doğumdan sonra iki saat süren kanama, ölüme götürüyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre, 0 bin annenin yanı sıra dünyada yılda 4 milyon yeni doğan bebek de hayatını kaybediyor. Bebek ölümlerinin çoğu, temizlik şartlarına uyulmamasından kaynaklanıyor. Dr. Kieny, bebeklerde ölümleri azaltmak için, ''bebekler yıkanmalı, sıcak ortama alınmalı ve doğumdan sonraki ilk saat içinde emzirilmeli'' dedi.

Raporda, üye ülkelerden, sağlık personelinin eğitimi konusunda da daha fazla yatırım yapmaları istendi.
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
  #2 (permalink)  
Alt 12-26-2009, 05:40 PM
Junior Member
 
Üyelik tarihi: Dec 2009
Nerden: ankara
Mesajlar: 2
whitefear - MSN üzeri Mesaj gönder whitefear - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Cevap: Doğum ve hamilelikte skandal ölüm oranı

Merhabalar ben yaratilisla ilgili empriyonlarin hareketlerini gosteren bir video filmi ariyorum.Acaba elinde olan varmi paylasabilir mi? Ve ya nerede bulabilirim.Tesekkurederim.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğum ve hamilelikte skandal ölüm oranı RuLLeTs Sağlık Bilgileri 0 06-20-2009 01:59 PM
Hamilelikte Diş Sağlığı RuLLeTs Sağlık Bilgileri 0 04-09-2009 03:49 PM
Doğum ve Ölüm Arası şiirler Şiirler Karışık 0 02-13-2009 06:50 PM
Şiir : Doğum ve Ölüm şiirler Şiirler Karışık 0 12-10-2008 09:28 PM
İşsizlik oranı Ocakta yüzde 11e indi Yavuz Genel Sohbet 20 04-24-2007 09:27 AM


Şu Anki Saat: 03:18 PM


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
Yayın Akışı
Advertisement System V2.6 By Yayın Akışı