Halterde yıldızlar kategorisinde ilk kez düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılacak bayan ve erkek milli takımları, hazırlıklarını sürdürüyor.
7'si bayan, 8'i erkek olmak üzere toplam 15 sporcuyla şampiyonada yer alacak yıldız milli halter takımları, yaptıkları kamplarla şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyor.
Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Yıldız Erkek Milli Takımı'nın Bolu'da, Yıldız Bayan Milli Takımı'nın ise Konya'da kamp yaptığını belirterek, ''İlk kez yapılacak Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda en az 3 madalya almayı hedefliyoruz'' dedi.
Akkuş, hem erkek hem de bayan yıldız takımlarının 2008 yılında toplam 36 madalyayla Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:
''Çok başarılı bir nesil yetişiyor ve çok özel sporculara sahibiz. Çocuklarımız, ağabeylerinin ve ablalarının elde ettiği başarıları görüyor. Onlar da bu başarıların üzerine koyarak Türk halterini daha da yukarılara çıkarmak için çalışıyor. Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda sporcularımızın çok başarılı olacağına inanıyorum. Bu çocuklar, bizim dönemimizde seçilen ve bizim mantığımızla yetişmiş sporcular. Halterin Türkiye'deki geleceği de çok parlak olacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın.''
İlk kez düzenlenecek Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası, 19-25 Mayıs tarihleri arasında Tayland'da yapılacak.
Kaynak : Sabah Haber


LinkBack URL
About LinkBacks




Alıntı ile Cevapla