Yaprak Dökümü'nün çileli babası 'Ali Rıza Bey'i canlandıran Halil Ergün, Ali Rıza Bey'i anlattı...

Habertürk ekranlarında Filiz Akın'ın sunduğu programa konuk olan Halil Ergün, Kanal D'de devam eden Yaprak Dökümü dizisinin başlangıçta bu kadar çok ilgi göreceğini düşünmediğini söyledi.

Ergün, "Ben tutacağını düşünüyordum ama bu kadar önde olacağını açıkçası tahmin etmiyordum çok da korkuyordum. Daha önce çekilmişti" diye konuştu.

Dizide canlandırdığı 'Ali Rıza Bey' karakterini de Halil Ergün şöyle tanımladı:

"Aslında hepimizin kalbimizde sakladığımız hepimizin erdem ağacı Ali Rıza Bey. Bütün bu gelişen kirlenmiş dünyamızda bazı kaybettiğimiz değerlerin, globalleşmenin, yozlaşmaların, tek tip kültürün getirdiği bu cangılda, hepimizin içerisinde saklı tuttuğu bir şeyin tezahürü sanki, Ali Rıza biraz o."

Filiz Akın'a birlikte oynama teklifi

Bu arada Halil Ergün, programına konuk olduğu Türk sinemasının önemli isimlerinden Filiz Akın'a, "Ben dizi çekiyorum biliyorsunuz. Niye beraber bir dizi filmde oynamıyoruz?" diye sordu.

Uzun yıllardır sinemadan uzak olan ve dizilerede bulaşmayan Filiz Akın, "İnşallah bir gün olur. Ben sizi kırmamak adına söylüyorum ama ben film ve dizi yapmak istemiyorum. Güzel bir dönemdi ama bitti. Seyretmek daha güzel" yanıtını verdi.

(Televizyon Gazetesi)